Αγροτικό δημοπρατήριο στη Θεσ/νίκη

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012 07:00

Το σχέδιο δημιουργίας δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη, που θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να διαθέτουν τα προϊόντα τους στις καλύτερες δυνατές τιμές, χωρίς μεσάζοντες, με θετική αντανάκλαση στην τσέπη των καταναλωτών, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη μελέτη σκοπιμότητας της δημιουργίας δημοπρατηρίων σε Κεντρική Μακεδονία και Αττική, με ανάδοχο το πανεπιστήμιο Αθηνών.

Βάσει του σχεδιασμού, θα δημιουργηθεί μια σύγχρονη κεντρική αγορά αγροτικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη, με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους, σε μια μεγάλη έκταση, που θα πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Το δημοπρατήριο θα λειτουργεί ηλεκτρονικά, όπως συμβαίνει στα χρηματιστήρια, με τη διαφορά βέβαια ότι θα πωλούνται αγροτικά προϊόντα. Εκτός από τα οικονομικά οφέλη για τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, στα θετικά της υλοποίησης του δημοπρατηρίου περιλαμβάνεται και το ότι όλα τα προϊόντα που θα τίθενται προς πώληση θα είναι πιστοποιημένα, γεγονός που θα διασφαλίζει την ποιότητά τους.

«Πρέπει να κερδίσουμε την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων της μακεδονικής γης και να στηρίξουμε την προώθησή τους. Στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή της Κεντρικής Μακεδονίας και ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητά της, δίνοντας μια νέα πνοή και στο συνεταιριστικό κίνημα», τόνισε στη σύσκεψη ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *